Roll for Fumble

Rollspel & stuff

Senast läst – D&D Rules Cyclopedia (1991)

Jag har tagit mig igenom nytrycket av Dungeons & Dragons Rules Cyclopedia från 1991 som är en sammanslagning av de fyra första regelboxarna till Dungeons & Dragons (Basic Rules, Expert Rules, Companion Rules och Master Rules). Det är en minst sagt välmatad bok på drygt 300 sidor och den innehåller i princip allt du behöver för att lira heroisk fantasy för resten av livet.

Om jag bara skulle se till reglerna så skulle jag nog ge den 5/10 i betyg, men när jag räknar in hur sjukt komplett boken är så hamnar betyget snarare på 8/10 om inte 9/10. Här finns regler för det mesta för att du ska kunna ta din karaktär från 1:a till 36:e graden och skulle inte det vara nog så finns det även lite regler för hur du kan bli en Immortal.

Här finns gott om spells och monster i högar, men även regler för hur du bygger ett stronghold och hur du sköter om dina domäner. Skulle man känna sig expansionslysten så finns även regler för belägringar, fältslag och sjöslag.

Jag blev rejält överraskad över hur mycket material de tryckt in i denna lunta. Är du sugen på lite Old School Fantasy så är den definitivt värd att ta en kik på, men var beredd på en rejält matig bok. Det som är lite synd med själva boken är att det syns att den är tryckt från inskannat material, texten är sällan knivskarp, men det funkar ändå bra att läsa.

Boken hittar du här på RPGNow och här finns även mer material om spelvärlden Mystara/Hollow World och äventyr.

Föregående

Några nya länkar

Nästa

Uppdatering av bildarkrivet

  1. Mathias

    Bra recension. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén