De fördömdas skog var det sista solospelet i FightingFantasy-serien som gavs under 1985 på svenska. I denna bok ger man sig in i Mörka skogen för att hitta dvärgarnas stenhammare och till sin hjälp får man i början handla magiska föremål hos den mäktiga magikern Yaztromo.

Jag tycker att boket är något snäpp bättre än de två första, men det kan bero på att man slipper katakomberna och nu strövar omkring i en skog. Det gäller att hitta rätt väg genom skogen för att finna stenhammarens två delar och det lär ta många försök innan man får till det rätt. Något som känns rätt schysst ändå är att om du inte hittat båda delarna till hammaren när du når slutet av skogen så kan du ta en omväg tillbaka till Yaztromos torn för att på nytt köpa utrustning och sedan åter ge dig in i skogen.

Något man kan ha i bakhuvudet är att de flesta som bor i denna skog är rövhattar, vilket ett citat från sektion 42 kan få visa
Den gamla kvinnan kastar huvudet bakåt och vrålar av skratt när du börjar prata med henne. Hon är en ond kvinna. Dra bort 1 TUR-poäng och dra svärdet. Gå till 342.

Om man skulle vilja skaffa böckerna i denna serie så ges de fortfarande ut av Fighting Fantasy.

Här är den sektionskarta jag gjorde över boken.